Adresă
Str. Ernest Juvara, nr. 3-5, etaj 1, sector 6, București
Telefon
021 212 56 93, Interior: 107,108
Email
contact@culturailfov.ro
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ilfov
Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov este un aşezământ public de cultură, care oferă servicii culturale în baza principiului nediscriminării şi care asigură accesul şi participarea egală a tuturor cetăţenilor la educaţie şi cultură, indiferent de rasă, naţionalitate, vârstă, sex, etnie sau religie.
C.J.C.P.C.T.Ilfov inițiaza și desfășoară programe în domeniul educației permanente, a culturii tradiționale și a promovării valorilor culturale și artistice, urmănd cu consecvență:
– cercetarea stadiului actual al cuturii populare specifice fiecărei zone etno- folclorice a județului, tezaurizarea rezultatelor în banca de date și valori, valorificarea si promovarea lor în circuitul cultural local, județean, național și internațional, prin cele mai adecvate mijloace: tiparituri, filme, fotografii etc.
– descoperirea și promovarea creatorilor și interpreților din domeniul artei populare, instruirea și perfecționarea lor, protejarea împotriva denaturărilor și falsificărilor, lansarea lor în spațiul cultural zonal, județean și național.
C.J.C.P.C.T.Ilfov dezvoltă programe proprii pentru promovarea şi prezervarea patrimoniului istoric, al tradiţiei populare şi pentru cultivarea unei identităţi culturale locale. Stimulează şi susţine orice iniţiativă în domeniul culturii, cu scopul de a lărgii oferta culturală şi pentru o mai bună comunicare cu publicul beneficiar. Un alt domeniu în care acţionează centrul este acela de stimulare a creativităţii şi cultivare a talentului, organizând forme de educaţie în afara sistemelor formale de învăţământ.
Printre evenimentele organizate de C.J.C.P.C.T.Ilfov sau desfăşurate în parteneriat cu alte instituţii de cultură din judeţ şi din ţară, amintim:
C.J.C.P.C.T.Ilfov, ca autoritate a administratiei publice locale, functioneaza pe baza principiilor din Constitutia Romaniei si Legii 215/2001, oug 118/2006 privind infiintarea, organizarea si desfasurarea activitatii asezamintelor culturale, oug 189/2008, privind managementul institutiilor de cultura cu modificarile si completarile ulterioare.
Conform HCJ nr 54/2018 a fost aprobat calendarul manifestarilor culturale propuse de CJCPCT Ilfov pt anul 2018 dupa cum urmeaza:
- In data de 15.01.2018 s-a realizat evenimentul ,, Ziua Culturii Nationale ziua lui Mihaii Eminescu 168 de ani de la nastere,, si s-a desfasurat in doua localitati, Chitila si Branesti din Judetul Ilfov. Societatea contractata ,,Asociatia Grup de Actiune Berceni,, cu CIF 37139270 din Comuna Berceni str. Oituz, a pus la dispozitia beneficiarului 4 actori recitatori.
In orasul Chitila Anghel Popescu si Irina Caramizaru si in Comuna Branesti Serban Georgevici si Andreea Samson.
Evenimentul a inceput cu un moment poetic sustinut de actori profesionisti, fiind urmat de cantece pe versurile lui Eminescu.
De asemenea elevii din scolile unde a fost marcat evenimentul au recitat multe poezii.
- 24 ianuarie 2018 CJCPCT Ilfov a inceput anul Centenar al Unirii cu un eveniment cultural realizat in orasul Bragadiru.
Aici, impreuna cu primaria si Consiliul local s-a desfasurat un spectacol sustinut de fanfara Electrecord si de artisti, cantareti si dansatori populari din judet.
Spectacolul a inceput pe promenada Casei de Cultura din Bragadiru, unde a fost o defilare muzicale. Evenimentul a continuat in interioarul Casei de Cultura cu numeroase melodii si dansuri indragite de publicul ilfovean.
- 19 februarie 2018 „Ziua Cucilor bucuria primaverii si a renasterii naturii”
Localitatea Branesti a devenit in ultimii ani gazda unui spectaculos festival de primavera intitulat Ziua Cucilor care se desfasoara in fiecare an. S-a manifestat printr-un alai plin de viata si culoare menit sa asigure primenirea de primavera a spatiului comunitar.
Au participat numeroase grupuri din tararespectiv Maramures si Vrancea cat si din strainatate Bulgaria, Italia si regiunea Sardinia.
CJCPCT Ilfov a organizat un targ a micilor mestesugari populari unde elevii au expus obiecte confectionate personal avand ca tema obiceiurile cucilor.
- 27 martie 2018 prin Hcj nr. 19/2017 CJCPCT Ilfov a participat la aprobarea acordului de cooperare intre Judetul Ilfov si Raionul Ialoveni, care s-a organizat la Palatul Brancovenesc din Mogosoaia.
La 99 de ani de la Marea Unire, la Mogosoaia au fost semnate 22 de acte de infratire intre localitatile din judetul Ilfov si Raionul Ialoveni Republica Moldova.
La ceremonie au participat toti primarii localitatilor care s-au infratit presedintele CJ presedintele Raionului Ialoveni si reprezentanti de varf a celor doua intitutii.
- 27 aprilie 2018 lansarea proiectului „Centenarului Romania 100 intre Unirea prin sacrificiul Natiunii s-a facut”
CJCPCT Ilfov in parteneriat cu Inspectoratul Judetean Scolar Ilfov, scoala Gimnaziala nr 1 ,,Prof. Ioan Visoiu,, Casa de Cultura Tudor Arghezi din localitatea Chitila a organizat o expozitie concurs judetean de arta plastica cu tema sacrificiului si a jertfei, editia1, in care au fost premiate cele mai reusite lucrari.
Proiectul a cuprins un simpozion cu tema ,,Monumentele eroilor Marelui Razboi,, la care au paticipat specialisti ai Institutului National al Patrimoniului si a fost o expozitie cu reproduceri fotografice ale personalitatilor implicate in Marea Unire.
Prin Asociatia Gaspar Baltazar si Melkior CUI 17996665 din localitatea Ciolpani str Campului nr 39 judetul Ilfov, s-au achizitionat carti pentru premiile elevilor participanti.
- 05.2018 s-a pornit realizarea proiectului Condeie Ilfovene impreuna cu Asociatia Centrul Roman pentru Initiativa sociala CUI 26181156 cu sediul in b-dul Corneliu Coposu nr 2 sector 3 Bucuresti. Obiectivul contractului constituie editarea publicatiei Condeie Ilfovene de interes local si national cu character cultural.
- 17 mai Ziua Eroilor – ziua Inaltarii Domnului 600 participanti, autoritatile publice centrale si locale, scolile si localnicii au depus coronae de flori la Crucea Comemorativa a eroilor din orasul Buftea, monument istoric inaltat in anul 1924 la initiativa Reginei Maria, ca semn de omagiu si pretuire pentru jertfa adusa soldatilor romani in Marele Razboi.
Cu prilejul implinirii a 100 de anu de la Marea Unire s-a oficiat slujba religioasa, corul elevilor scolilor din Buftea a intonat cantece patriotice si au recitat poezii si s-au tinut discursuri de catre oficialitati.
CJCPCT Ilfov a oferit plachete aniversare si cocard, iar in final un program artistic oferit de Ansamblul Doina Ilfovului.
Asociatia culturala Trio Concept str. Izvorul Rece nr 7 sector 4 Bucuresti CIF 38476754 a pus la dispozitie fanfara.
- 18 mai 2018 Proiectul cultural Fanfara pentru Ilfov care promoveaza un grup de muzicieni profesionisti si ne-a incanta cu acordurile specifice la toate evenimentele oficiale din judetul Ilfov, din anul Marelui Centenar al unirii.
S.C Artim Bucuresti, str Stirbei Voda nr 105 sector 1 cui 1566513 a pus la dispozitie fanfara pentru realizarea evenimentului.
– 23 mai 2018 CJCPCT Ilfov in parteneriat cu Inspectoratul Scolart ifov a realizat cea de a 15 a editie a festivalului regional Zambetul copilariei Anisoara Ciobanu.
Acest festival concurs s-a relizat in colaborare si cu primaria orasului Bragadiru, primaria orasului Buftea, primaria orasului Magurele si primaria comunei Snagov.
La festivalul concurs au participat 1800 de copii din judetul Ilfov si Bucuresti din care au fost selectionati 352 pentru a evolua in gala festivalului.
Festivalul s a desfasurat pe sectiuni teatru muzica coregrafie si arta plastia.
Trofeele celor 10 premii special au fost acordate de CJCPCT Ilfov , iar toti ceilalti 352 de copii au primit premii potrivite varstei lor.
- Mai 2018 s-a desfasurat sub egida Centenarul Marii Uniri Romania 100 concursul National de arta plastic Arta Intre Talent si Daruire editia a 4 a.
CJCPCT Ilfov in parteneriat cu scoala gimnaziala nr 1 Ioan Visoiu a desfasurat pe etape acest proiect.
Editia concursului a insumat aproximativ 1600 de lucrari prezentate in concurs respectiv 1300 lucrari de creatie plastic si 280 icoane pe sticla.
Profesorii indrumatori au fost in nr. De peste 380, cadre didactice din 39 de judete ale tarii si Bucuresti, dar si din Republica Moldova.
S-au acordat tuturor participantilor si indrumatorilor diploma si premii.
- CJCPCT Ilfov a participat la jurizarea olimpiadei nationale Mestesuguri Artistice Traditionale, faza judeteana, care a reunit 67 de elevi de toate varstele din mai multe localitati ilfovene.
Evenimentul s-a tinut la scoala gimnaziala prof Ion Visoiu din Chitila si a avut un success reputat in randul micilor artizani mostenitori ai artelor traditionale romanesti.
25.05.2018 inregistrari video a evenimentului festivalului regional Zambetul copilariei editia a 15 a prestator Asociatia OST Cultural Events strada Guliei Crevedia Dambovita CIF 28899269.
- 24-30 iulie conform calendarului manifestarilor culturale pe 2018 nr 346/09.05.2018 se organizeaza de Complexul National Muzeu Astra sub auspiciile consiliului Judetean Sibiu Olimpiada Mestesuguri Artistice Traditionale.
CJCPCT Ilfov a promovat 5 elevi si 6 indrumatori la aceasta olimpiada editia a 23 a , avand ca scop educarea si constientizarea populatiei scolare asupra valorilor perene ale culturii si civilizatiei populare de dezvoltare a talentului si a aptitudinilor urmarin dezvoltarea abilitatilor practice de a produce valori de arta populara autentica. Tema editiei a 13 a a olimnpiadei este aniversarea a 100 de ani de la marea Unire din 1918. Editia din acest an a reunit 260 de participanti din 32 de judete ale tarii dar si din strainatate respectiv Mexic Bulgaria Republica Moldova si China.
Sectiunile pictat icoane pe sticla si pictat icoane pe lemn din urmatoarele teme iconografice:
– Icoana pe sticla Nasterea domnului IIsus Hristos Botezul Domnului sau Sfanta Cuvioasa Parascheva.
– Icoane pe lemn Nasterea Maicii Domnului Sfanta Filofteea sau Sfintii Transilvaneni.
- 18-19 august 2018 a fost aprobat proiectul cultural intitulat Festivalul de film in aer liber Chitila Film Fest.
Evenimentul a avut ca obiectiv principal atragerea publicului larg a celei de a7 a arte si promovarea artei cinematografice dupa criterii ce tin de originalitatea si forta imaginii. Scopul festuivalului a fost acela de a incuraja curentele cinematografice noi aparute dand credit noii generatii de cineaste romani.
Este un festival al viziunilor prospere si pline de imaginative, reunite intr-un eveniment cultural de marca.
Acest festival s-a aflat la a 8 a editie si s-a desfasurat in aer liber in parcul Dendrologic din Chitila.
CJCPCT Ilfov pentru buna desfasurare a acestei activitati culturale a participat cu acordarea de premii si tiparituri si cu plata actiunilor promotionale si de publicitate necesare acestui proiect.
Prestatorul evenimentului a fost Print Media Booking din strada Xenopol sector 1 Bucuresti CIF 32968286.
- 21 august 2018 CJCPCT cu proiectul cultural artistic Cantam Dansam, Istoria Romanilor aflam propus de fundatia pentru copii Meloritmic.
Acest proiect face parte din marea arie tematica a patrimoniului cultural imaterial , si cuprinde oromovare acopiilor si tinerilor talentati in afara granitelor tarii.
CJCPCT Ilfov a sustinut acest proiect trimitand in Spania copii si elevi talentati din judetul Ilfov.
Judetul Ilfov a prezentat in Spania in cadrul international Contest Sea Sun Festival – Lioret de mar, Costa Brava Spania, momente musical coregrafice.
Scopul proiectului a fost promovarea patrimoniului national muzical atat vocal cat si coregrafic in afara granitelor in anul Centenarului Marii Uniri.
CJCPCT Ilfov a contribuit la promovarea imaginii Romaniei prin prezentarea repertoriului musical la nivel internationalprin prezentarea elementelor culturale nationale specific regiunilor romanesti prin identificarea, selectarea promovarea si valorificarea potentialului creativ al copiilor si tinerilor si promovarea actului artistic de calitate si recompensarea talentului.
- 15 septembrie CJCPCT Ilfov a participat la evenimentul cultural „Semnarea declaratiei de Unire” intre Raionul Ialoveni si Consiliul Judetean Ilfov, in care a prezentat cultura si traditiile judetului Ilfov cu urmatoarele prestari de servicii: Caravana Mestesugarilor Scoala de la Piscu Grupul Vocal Mladite Ilfovede de la Clinceni, Ansamblul Doina Ilfovului de la Buftea, Duetul elevelor Liliana si Denisa din Mogosoaia, Irina Loghin, Furdui Iancu si Grupul instrumental Crai Nou.
CJCPCT Ilfov a mai participat la Festivalul Cultural La gura Teascului in care a fost dedicat anului Centenar si a constat in ample manifestari culturale precum concerte de muzica populara, usoara, expozitie de icoane expozitie fotografica a personalitatilor istorice care au contribuit la Marea Unire.
Scopul Festivalului a fost de a conserva, de a perpetua si promova valorile romanesti, de a scote in evidenta diversitatea si, in acelasi timp traditiile comune care au sta la baza unitatii istorice, lingvistice si culturale ale neamului romanesc.
- 16 septembrie 2018 CJCPCT Ilfov in parteneriat cu Cenrtrul Cultural Vatra a sustinut Festivalul
International Generatia Centenar in Raionul Straseni. Festivalul Generatia Centenar a inclus ample manifestari culturale : Concerte de muzica populara si usoara, recitaluri poetice si de muzica folk, concursuri, ateliere de creatie, expozitii adresate tuturor categoriilor de varsta.
Festivalul s-a desfasurat in incinta complexului etno-cultural Vatradin Raionul Straseni Republica Moldova.
CJCPCT Ilfov a participat cu Caravana Mestesugarilor Scoala de la Piscu Grupul Vocal Mladite Ilfovede de la Clinceni, Ansamblul Doina Ilfovului de la Buftea, Duetul elevelor Liliana si Denisa din Mogosoaia, Irina Loghin, Furdui Iancu si Grupul instrumental Crai Nou, Grigore Gherman Marioara Man Gheorghe, Gheorghe Lese, Paul Surugiu (Fuego), Grupul mix de copii de muzica populara din satul Piscu, expozitii de icoane, vase de lut traditionale a celor doua eleve olimpice de la Sibiu Mestesuguri artistice, elevele olimpice de la Chitila cu premiul 1 obtinut la Olimpiada Mestesuguri artistice Traditionale Sibiu.
CJCPCT Ilfov a participat si la inaugurarea Muzeului Ceramicii Zestea Tiganestiului din Republica Moldova, infiintat de catre autoritatile moldovene in parteneriat cu Asociatia Piscu Ciolpani.
- 27 septembrie CJCPCT Ilfov a sustinut „Sompozionul de iconografie Bizantina” 2018 editia a 3 a.
Acest simpozion a urmarit cunoasterea insusirea valorificarea si transmiterea pe baza schimbului de experienta si colaborare pe termen lung a evolutiei artei ortodoxe in traditiile artistice locale Grecia Italia si Romania prin seminarii, ateliere de lucru, vizite tematice pentru participantii implicate in acest proiect.
Scopul acestui simpozion a fost realizarea de catre elevi de icoane care au facut parte din expozitia itinerara in Bucuresti Ilfov Kozani si Florenta.
CJCPCT Ilfov prin prestatorul Asociatia Politeia strada O. Boga sector 6 Bucuresti cu CIF 33626532 a participat cu materiale, blaturi icoane pensule culori rame icoane s.a, necesare desfasurarii workshopurilor.
- 10.2018 CJCPCT Ilfov in parteneriat cu Primaria Orasului Buftea a organizat evenimentul dedicat personalitaii Reginei Maria si Centenarul Marii Uniri la Palatul Stirbei Buftea.
Scopul acestui eveniment este dedicat Reginei Maria si implicariii sale in marele razboi.
In cadrul programului Centemar 100 personalitatea Reginei Maria a fost onorata pentru credinta sa ca principal misiune a vietii sale, a fost prestigiul tarii.
CJCPCT Ilfov a considerat ca omagierea Reginei Maria a Romaniei sa se faca prin organizarea acestui eveniment cultural pentru recunoasterea contributiei sale la Marea Unire.
In realizarea acestui proiect CJCPCT Ilfov a realizat filmul documentar Razboiul Reginei Maria, regia si scenariul Salex Iatma.
In cadrul acestui eveniment s-a organizat o expozitie concurs de arta plastic si un moment musical cu tenorul Robert Nagy si pianistul Alexandru Burca.
Mediatizarea acestui eveniment s-a facut de catre TVR 1, live pe facebook.
- 11.2018 CJCPCT Ilfov a incheiat un contract nr 745 din 01.10.2018 cu asociatia OST Events din Crevedia Dambovita CIF 828899269 pentru formarea copiilor talentati din judetul Ilfov si pregatirea lor in vederea realizarii icoanelor pe sticla si arta naiva.
Conforma calendarului manifestarilor culturale pe 2018 scopul acestui contract a fost de a reprezenta JUDETUL Ilfov in expozitii concurs nationale si internationale cum a fost Expozitia Internationala de la Lidice Cehia, Olimpiada de traditii Mestesugaresti de la Sibiu, Olimpiada judeteana de Mestesuguri Traditionale Expozitii Concurs Judetene si Expozitii organizate de Institutul National al Patrimoniului.
- 11.2018 CJCPCT ilfov a organizat evenimentul international cu character cultural educativ Seara Medievala 2018.
Parteneri au fost Primaria Mogosoaia, scoala gimnaziala nr 2 Buftea, Scoala gimnaziala nr 1 si 3 Buftea, scoala nr 1 Mogosoaia, Gradinita Casa copilariei Buftea si scoala Gimnaziala Ion Visoiu Chitila.
Programul de desfasurare a festivalului a cuprins Atelierul de arta Heraldica, atelier de arta si litere illuminate, atelier de picture heraldica cu copii, animale fantastice si simtul umorului, carnival jocuri concursuri, lupte de cavaleri, targ de mestesuguri, muzica dans teatru.
Proiectul a subliniat importanta rolului culturii pentru promovarea identitatii nationale asigurarea coeziunii economice sociale si cresterea calitatii vietii locuitorilor, prin asigurarea accesului la valorile culturale.
Scopul proiectului a fost sa diversifice oferta culturala sis a ofere noi modalitati de valorificare a potentialului local existent stimuland consumul cultural ca obtiune penttru petrecerea timpului liber pentru publicul larg/ turisti.
Festivalul s-a tinut in mai multe locatii din Mogosoaia si au fost peste 500 de participanti.
- 11.2018 CJCPCT Ilfov in colaborare cu Centrul Cultural Cornetu a realizat proiectul cultural intitulat Spectacol dedicat zilei sf Andrei si zilei Nationale a Romaniei.
Evenimentul s-a inscris intr- o serie de manifestari dedicate Marelui Centenar al Marii Uniri din 1918 si expozitie concurs de arta plastica Sf Andrei protectorul Romaniei in carea u fost premiati elevii pictori iscrisi in cadrul concursuluiale caror lucrari au fost expuse si jurizate.
A fost susutinut un spectacol interactiv al trupei de teatru pentru copii BUM BUM, Ilie Rosu Maria Stroia, Silvia Semeniuc, Gabriel Manea, Alina Nanescu, Stefan Ciobanu, Taraful Artizanii, Karpaten Band Ansamblul Folcloric Doina si Corala Cornatenii.
Evenimentul s-a tinut la Centrul Cultural Cornetu.
Prestator S.C Marius China Management SRL Bdul Ceahlaul sector 6 Bucuresti CIF 35265000 si SC DOMFLOR Transimex SRL str Golescu Dinica sector 1 Bucuresti CIF 6118502.
- 1 decembrie 2018 CJCPCT Ilfov a organizat proiectul Cultural Cantec pentru Romania in colaborare cu Primaria Chitaila. Evenimentul s-a desfasurat la casa de Cultura Tudor Arghezii Chitila dedicat Marii Uniri.
In spectacol au concertat artisti si formatii Ro Mania, Datina, Ionica Morosanu, Hora si Etno.
Prestator SC. Midiots Production SRL Strada Sfintii Apostoli Popesti Leordeni CIF 39059445.
- 1 decembrie 2018 CJCPCT Ilfov a initiat proiectul cultural 1 decembrie 1918 Marea Unire in colaborare cu primaria Orasului Mogosoaia.
Evenimentul a inceput cu o ceremonie ofociala la Monumentul Eroilor din localitate unde s-au depus corone de flori si muzica de fanfara .
In spectacol au concertat artisti si formatii ca Fuego, Amieroaie Ilona si Denisa, Haiducii, Ansamblul Folcloric Doina Ilfovului din Buftea si un spectacol de teatru pentru copii.
A urmat deschiderea ambasadei lui Mos Craciun si aprinderea luminitelor de Craciun urmate de un concert de colinde.
La acest eveniment s-a organizat un atelier de linogravura si atelier de fierarie sustinut de sc. Caravana Mestesugarilor SRL din strada Campului sat Piscu Ilfov CIF 34519194.
- 1 decembrie 2018 CJCPCT ilfov a organizat proiectul cultural 100 de ani de la Marea Unire Bragadiru.
Organizarea evenimentului cultural artistic cu ocazia Zilei Nationale 1 decembrie au prestart urmatorii artisti: Adina Rosca, Catalin Doinas, Ansamblul Mladite Ilfovene Clinceni, Marioara Man Gheorghe, Grigore Gherman, Daniela Marin, actrita Doina Stan si Viorica Damaschin.
Acest proiect a fost de educatie patriotica si de formarea caracterului cetateanului roman si conditia de roman este dragostea de patrie, este un dar istoric.
Au fost depuse corone si inmanate diplome veteranilor de razboi.
Prestator Asociatia Culturala Bambi Music strada Maracineni Bragadiru Ilfov, CIF 27829427.
- 1 decembrie 2018 CJCPCT Ilfov a organizat proiectul Cultural Simpozion Marea Unire la CEas de Centenar in comuna Dobroesti.
Scopul Simpozionului a fost de a adduce in atentia participantilor date istorice muzeografice si de istorie bisericeasca mai putin cunoscute si care au avut ecoul dea lungul timpului, in vederea realizarii evenimentului de la 1918 prin prezentarea brosurii Patrimoniului UNESCO 2018 din Romania editie omagiala la Centenarul Marii Uniri, coordinator Adriana Scripcariu, si prezentarea materialului Mandru ca sunt roman.
Evenimentul a constat in recital de muzica clasica interpretata de cvartetul Arpeggione cu o sectie de lucrari clasice si adaptari romanesti, iar in incheiere un recital deosebit al trupe Aton Pann cu cantece de epoca.
Evenimentul s-a tinut in sala de sport al comunei Dobroesti, iar prestatorul a fost Sc Biel Arte SRL din strada vitan Barzesti sector 4 Bucuresti CIF 37703247.
- 1 decembrie 2018 CJCPCT ilfov a sustinut proiectul Cultural 1 decembrie 2018 orasul Buftea.
Evenimentul s-a instris in seria de manifestari dedicate anului Centenar a marii Uniri din 1 decembrie 1918.
Proiectul cultural a inceput cu parade militara, la care au participat military din cadrul ministerului Apararii Nationale, Jandarmeria Ilfov, ISU Crucea Rosie, si asociatia Ecvestra.
A urmat un ceremonial religios urmat de muzica de fanfare si depundere de coroane de flori la Crucea Comemorativa a eroilor cazuti in primul razboi mondial.
In spectacol au concertat artisti si formatiile Provincialii, Haiducii, Chiamburul din Republica Moldova, Gheorghe Turda, Ansamblul Doina Ilfov si Fuego.
Au participat peste 1000 de personae in piata Mihai Eminescu la acest eveniment si prestatori au fost sc Making Music Boutique srl din strada Clucerului Bucuresti, CIF 3529890 si Entertainment Music and Management str Firidei sector 3 Bucuresti, CIF 34130420.
- 12.2018 CJCPCT Ilfov a sutinut proiectul cultural Concert Vocal- simfonic Regal Vienez.
Evenimentul s-a tinut la sala Cinema Pro sector 2 Bucuresti, iar programul a fost sustinut de orchestra simfonica Electrecord, dirijor Alexandru Ilie, avand ca solisti pe soprana Oana Maria Serban, tenorul Alexandru Constantin si trupa de balet al liceului coregrafic Floria Capsai.
Proiectul a avut ca prestator pe Royal Studio Production b-dul Corneliu Coposu sector 3 Bucuresti, CIF 37056205.
- 19 decembrie CJCPCT Ilfov in parteneriat cu Casa Corpului Didactic Ilfov a organizat proiectul cultural Festivalul de Colinde Ilfovene O veste Minunata editia a 9 a, care a avut loc la Caminul Cultural Branesti. Festivalul s-a adresat celor mai representative grupuri de colindatori ale cadrelor didactice si ai elevilor din unitatile de invatamant.
Mosul le-a oferit cadouri elevilor participantsi si indrumatorilor constand in calendare agende felicitari, material traditionale, plachete si carti cu patrimoniul ilfovean.
- 15 februarie 2019 CJCPCT Ilfov a sustinut dezbaterea Centrul Cultural Principalul Pol al Promovarii Patrimoniului Cultural si Traditional Local la Palatul Mogosoaia.
Actiunea s a adresat tuturor directorilor de la Centrele Cuturale Case de Cultura si reprezentantilor primariilor ce au avut ca sarcina promovarea culturii traditionale in localitate ai Inspectoratului Scolar Judetean si a Casei Corpului Didactic Ilfov.
Obiectivul evenimentului este dezbaterea interinstitutionala si cresterea calitatii serviciilor publice prestate de catre centrele culturale ale judetului Ilfov prin promovarea patrimoniului local ca sursa cheie pentru cultura, pentru dezvoltarea turismului, dar si a spiritului cultural national.
Prestator Asociatia OST Cultural Eventes strada Guliei Dambovita, CIF 28899269.
- 11 martie 2019 CJCPCT Ilfov in parteneriat cu primaria comunei Branesti si Asociatia Culturala Branesti a organizat proiectul cultural Ziua Cucilor.
Festival international este o mare manifestare a culturii traditionale care a capatat faima in ultimii ani un judetul Ilfov dar si in regiunea de sud a Romaniei.
Au fost grupuri de cuci pregatite de unitatile de invatamant din localitate si au fost invitate sa participle la festival grupuri din tara si strainatate.
Principalele activitati ale acestui festival au fost participarea unor grupuri din judetul ilfov din tara si strainatate in aproximativ 200 de persoane, realizarea de material de promovare si de publicitate, organizarea unui concurs de costumatii traditionale, si premierea celor mai representative, achizitia unor suveniruri traditionale pentru schimburi cu delegatiile invitate.
Prestator Asociatia Culturala Branesti Ilfov, strada Unirii, Branesti, CIF 32086264.
- 20 martie 2019 CJCPCT Ilfov in parteneriat cu Inspectoratul scolar Judetean Ilfov si Asociatia Gaspar Baltasar si Melkior desfasoara proiectul Elevii din Ilfov pentru Patrimoniul Cultural 2019.
Acest proiect reprezinta seminare concursuri, ateliere de mestesuguri si tiparirea unui caiet de proiecte.
Patrimoniul Cultural in scoala mea este prima faza a proiectului si se realizeaza printr-un seminar cu proiectie video despre patrimoniul cutural al judetului Ilfov si ateliere de mestesug: olarit fierarie linogravura.
Proiectul se desfasoara pe parcursul mai multor luni in 14 locatii scoli gimnaziale si licee din judetul Ilfov dupa cum urmeaza: Mogosoaia Buftea Snagov Branesti Chitila Ciolpani Moara Vlasiei Peris Gruiu Cernica Dobroesti Magurele Afumati si Ciorogarla.
- 6 aprilie 2019 CJCPCT Ilfov in parteneriat cu ISJ Ilfov si Palatul Copiilor si Elevilor Ilfov a desfasurat proiectul Concursul Regional de dans Zambete In Pasi de Dans, o manifestare a culturii traditionale pe doua sectiuni dans popular si dans modern pe categorii de varsta si gen de dans, s au oferit premii participantilor si coordonatorilor prin diplome si rechizite.
Au participat la acest concurs 320 de elevi cu varste cuprinse intre 5 si 18 ani.
Concursul a fost sustinut la Casa de Cultura Bragadiru.
- 19 aprilie 2019 CJCPCT Ilfov si Caminul Cultural Branesti au organizat Festivalul Floriilor editia 1, manifestare multi culturala de colinde si obiceiuri traditionale de Florii si Sfintele Pasti.
Toti colindatorii de florii au primit diplome si premii.
Numarul colindatorilor 92 fara coordonatori ( 35 Cornetu, 20 Berceni, 5 Magurele, 2 Branesti solo si 30 Branesti).
- 13 mai 2019 CJCPCT Ilfov in parteneriat cu Inspectoratul Judetean Ilfov Inspectoratul pentru situatii de urgenta Dealul Spirii Ilfov a initiat proiectul Cu viata Mea Apar viata si Prietenii Pompierilor.
Aceste concursuri s-au desfasurat la Centrul de Pregatire al Pompierilor General de Brigada Corneliu Stoicheci. Cu viata Mea Apar viata este un concurs cu tematica de protectie civila care s-a desfasurat in doua faze, judetean si interjudetean care a avut loc in data de 13 mai 2019 respectiv iunie 2019.
Prietenii Pompierilor a fost un concurs al cercurilor tehnico aplicative care s-a desfasurat in data de 23 mai 2019.
Concursul cu tematica de protectie civila a avut caracter educativ si s a organizat pe 2 niveluri ciclul gimnazial clasele 5-8 si ciclul liceal clasele 9-12.
Au participat 200 de elevi si 50 de coordonatori 9cadre didactice iar premiile au constat in cupe medalii rucsace carti tricouri sepci rechizite ceasuri smartwach, casti stereo cu microfon, mini mp3 player.
- 18 mai 2019 CJCPCT Ilfov impreuna cu Scoala Gimnaziala Ioan Visoiu si Fundatia Pretuieste Clipa Orasul Chitila a sustinut manifestarea culturala Concursul National Arta Intre Talent si Daruire.
Concursul national de creatie plastica face parte din categoria activitatilor extrascolare culturale si este deschis participarii tuturor elevilor din ciclurile de invatamant primar gimnazial liceal.
Obiectivul este cunoasterea stimaularea si afirmarea potentialului artistic al copiilor.
Concursul a avut 2 sectiuni creatie plastica pictura care a avut ca tematica frumusetea locurilor natale, icoane pe sticla care a avut ca tematica iconografia traditionala romaneasca.
Au fost 2500 de lucrari 110 premii 1,2,3 si mentiuni pentru fiecare sectiune si grupa de varsta, constand in materiale pentru pictat si plachete.
- 4 iunie 2019 CJCPCT Ilfov a initiat proiectul Studiul Dansului popular in zona Ilfov in parteneriat cu ISJ Ilfov si Asociatia Coregrafilor Ansamblurilor Folclorice din Romania.
Proiectul are ca scop formarea cadrelor didactice pentru obtinerea atestatului de coregraf in vederea formarii unor formatii de dans popular in fiecare unutate scolara din judetul ilfov.
Proiectul s-a desfasurat intre 30 mai 2019 noiembrie 2019 la liceul Tehnologic Doamna Chiajna din localitatea Chiajna.
Beneficiarii directi ai acestui proiect au fost 60 de cadre didactice din 40 de localitati din judetul ilfov.
Activitatea de formare a fost sub forma unor cursuri care s-au tinut timp de 55 de ore, iar la sfarsitul lor au avut loc activitati de evaluare prin prezentarea unui dans popular cu o formatie instruita de cadrul didactic.
- 6 iunie 2019 CJCPCT Ilfov prin parteneriat cu Primaria Buftea si Primaria Mogosoaia a sustinut manifestarea dedicata Zilei Eroilor Ziua Inaltarii Domnului.
Evenimentul dedicat Zilei Eroilor este un omagiu adus soldatilor romani pentru jertfa adusa Marelui Razboi.
Au fost depuse coroane de flori iar fanfara a prestat in cele 2 locatii Buftea si Mogosoaia.
Asociatia Culturala Andante str Fabrica de Gheata sector 2 Bucuresti CIF 34406004 a pus la dispozitie fanfara.
- 23-24 iunie CJCPCT avand ca parteneri soala de la piscu a realizat proiectul cultural Ziua IEI.
De 3 ani Asociatia Profesionala Grigore Popadin proiectul scoala de joaca organizeaza in satul piscu evenimentul ziua iei, proiect inregistrat la OSIM. Un eveniment menit sa aduca comunitate impreuna in jurul patrimoniului textil al zonei si sa redescopere zestrea lasata de batranii satului.
S-a organizat ateliere de mestesug spectacol de teatru de papusi, club de story telling, zona de food cu produse locale , zona jocurilor copilariei si targ de oale si trupa Trei Parale.
Prestatorul Asociatia de dezvoltare profesionala Grigore Popa din Strada Drumul Taberei sector 6 Bucuresti cif 32512874 a avut ca obiectiv la Festivalul ziua Universala a IEI si sanzienelor sau dragaica tema identitate si sustenabilitate.
Prestatorul a realizat in cadrul evenimentelor urmatoarele: teatrul de papusi zana florilor, a iei si a satului Piscu; vizita la cel mai batran cuptor din sat; atelier de mestesug: olarit, broderie, papusi din lemn papusi din lana, coronite desen semne cusute rosetat, tricotat; concertul sustinut de tarafull 10 sfori; ritual sanziene, lansarea coronitelor pe apa; foc de tabara; club de story telling legenda sanzienelor si trasee cu cai prin sat.
- 25-29 iulie CJCPCT Ilfov sustine elevii ilfoveni la participarea la olimpiada nationala de Mestesuguri artistice de la Sibiu, eveniment ce s-a desfasurat la nivel National.
Au participat 6 elevi si 2 indrumatori cunoscatori ai secretelor mestesugului artistic traditional si al specificului artizanal din satul de origine.
- 17-18 august 2019 CJCPCT Ilfov in parteneriat cu Primaria Chitila a organizat proiectul Festivalul de Film In aer Liber, editia a 9 a Chitila Film Fest, pe malul lacului Chitila.
In cadrul acestui eveniment noi am participat cu materiale tiparite premii precum si materiale promotionale si de publicitate pentru realizarea festivalului.
Programul festivalului a cuprins doua sectiuni competitionale precum si programe necompetitive acestea fiind Film documentar reportaj fictiune scurt metraj.
- 19 august 2019 CJCPCT Ilfov in parteneriat cu Institutul National Al Patrimoniului, Asociatia Gaspar Baltasar and Melkior si Protoeria Ilfov Nord si Directia Judeteana pentru Cultura Ilfov a initiat proiectul pe parcursul a 2 ani ,, Actiuni de Cercetare Inventariere a obiectivelor de patrimoniu material si imaterial, in vederea monografiei judetului ilfov.
In 2019 au avut ca actiuni: documentare de biblioteca, cercetare in sit a patrimoniului Vernacular, Arheologie, cercetare de arhiva, cercetare patrimoniu imaterial, intretinere platforma facebook si tiparituri.
Acest proiect s-a desfasurat in nordul judetului ilfov si au fost vizate 14 localitati : Buriasi Peris, Cocioc, Balteni, Ciolpan,i Piscu, Luparia, Silistea Snagovului, Santu Floresti, Gruiu, Snagov, Ghermanesti, Moara Vlasiei Caciulati.
- 19-25 august 2019 CJCPCT Ilfov ca partener cu Protoeria Ilfov Nord si Manastirea sf Nicolae Sitaru, a participat la proiectul Tabara „Tinerii sperante vii…Bucuria satului”
Acest proiect s-a adresat tinerilor in dorinta de a promova patrimoniul cultural, religios, istoric si turistic al judetului ilfov, tinerii din mediul familial o grupa si o alta grupa cu tineri din mediul institutionalizat lipsiti de posibilitati financiare.
CJCPCT a sustinut transportul copiilor din judetul Ilfov la manastirea Caldarusani Manastirea Snagov, Manastirea Tiganesti, Manastirea Cernica, Manastirea Pasarea si Satul Piscu.
- 8 septembrie 2019 CJCPCT Ilfov in parteneriat cu Primaria Mogosoaia a sustinut evenimentul international cu caracter cultural si educativ Povesti Medievale din cadrul proiectului Arta Medievala, Mestesuguri Muzica si Jocuri.
Obiectivul principal al acestui proiect il cinstituie popularizarea si impunerea festivalului ca punct de reper pe agenda culturala locala judeteana nationala internationala, precum si cultivarea gustului publicului ilfovean si nu numai, pentru actul cultural de calitate realizat in spirit medieval.
Scopul festivalului a fost de a revitaliza oferta culturala si de a valorifica patrimoniul si mostenirile culturale.
Au participat 300 de persoane iar prestatiile artistice au fost sustinute de artisti si formatii precum Medieval Art, Drum n Fire, Nomat Flamen, Red Alice, Burdony Cherna.
- 15 septembrie 2019 CJCPCT Ilfov a sustinut Festivalul International Centenar Fest ,, Festivalul Cultural al Romanilor de Pretutindeni,, editia a 2 a organizat de Centrul Cultural Vatra din Raionul Straseni Republica Moldova.
Scopul festivalului a fost de a crea legaturi intre romanii de pretutindeni de a promova valorile romanesti, de a reuni simbolic oamenii care locuiesc intre vechile granite ale Romaniei Mari.
CJCPCT Ilfov a participat la acest festival cu ample manifestari culturale dupa cum urmeaza:
Ateliere de creatie pentru pictura si mestesuguri traditionale, cu elevii din judetul Ilfov, 14 elevi premiati la olimpiada nationala de la Sibiu, lansarea de carte ,, Patrimoniul Unesco din Romania,, este o pledoarie despre patrimoniul cultural al Romaniei; Caravana mestesugarilor a sculptorului Virgil Scripcariu, este un atelier calator ca odinioara, fierarii, dogarii, sau caldararii care se opreau din sat in sat implinind cu mestesugul lor nevoile localinicilor;
Ansamblul Doina Ilfovului de la Centrul Cultural Buftea si solistii de muzica populara Paul Surugiu Fuego, Irina Loghin si Virginia Nicolae Asociatia Zestrea.
- 25 octombrie 2019 CJCPCT Ilfov in parteneriat cu Centrul Cultural Pentru Tineret Complex Arena Moara Vlasiei a sustinut proiectul O viata Cat un Centenar, omagierea persoanelor care au implinit varsta de 100 de ani din judetul Ilfov.
7 romani care in anul Centenar au implinit un secol de viata au foastr sarbatoriti de institutia noastra si anume Nicolae Rada – Chitila, Nitescu Teodora- Chiajna, Botezatu Florica – Domnesti, Grigore Francisc – Popesti Leordeni, Spanu Ioana- Voluntari, Stefan Floarea – Cornetu si Ion Rada- Gruiu.
In cadrul acestei ceremonii au fost oferite plachete centenarilor, recompensa in bani, cosulete cu flori si li s-a oferit un program artistic cu solisti de muzica populara.
- 29 octombrie 2019 CJCPCT Ilfov a sustinut evenimentul dedicat personalitatii Reginei Maria, dezvelirea bustului, Cenaclu Literar in „Anul Cartii 2019”.
In fata Palatului Stirbei in orasu Buftea s-a dezvelit bustul reginei Maria, obtinut in urma unui proiect finantat de Ministerul Culturii. In semn de omagiu a cantat Fanfara Minitara, s-au oferit insigne cu chipul Reginei invitatilor, si au luat cuvantul istorici si personalitati din administratie.
Omagierea Reginei Maria a derulat cu un film documentar ,, Regina Maria –portretul iubirii,, regia siscenariul Salex Iatma.
Regina Maria a sustinut o serie de personalitati artistice si literare si de aceea am sarbatorit odata cu acest eveniment anul cartii 2019.
In foaierul Palatului Stirbei au fost 10 scriitori si poeti ilfoveni, care si-au expus creatiile si au ofert autograf invitatiilor.
Au fost peste 300 de invitati, iar evenimentul s-a incheiat cu un moment artistic si cu inmanarea a 5 gravuri oamenilor din administratie.
- 2 noiembrie 2019 CJCPCT Ilfov in parteneriat cu Casa de Cultura Clinceni au organizat festivalul concurs Hora de la Clinceni editia a 2 a.
Concursul a fost deschis de tinerii interpreti cu varstta cuprinsa intre 6 si 18 ani si s-a desfasurat pe mai multe sectiuni: muzica populara, divizata in 4 grupe in funtie de varsta, muzica usoara divizata in 4 grupe in fuctie de varsta, doina balada divizata in 3 grupe in functie de varstsa si grupuri vocale divizate in muzica populara si muzica usoara.
CJCPCT Ilfov a participat la acest festival cu premii ce constau in rucsace carti penare, acordate celor 70 de participanti in concurs.
In pauza festivalului a avut loc o piesa interactiva sustinuta de GaleriaBUM BUM cu spectacolul Planet Energy.
Scopul acestui concurs de interpretare vocala se adreseaza tinerilor pasionati de aprofundarea si invatarea acestei arte, de stimularea si descoperirea increderii in sine.
- 20 noiembrie 2019 CJCPCT Ilfov in parteneriat cu Fundatia Pretuieste Clipa, Asociatia S Grafitto, si Media 10 a sustinut expozitia de arta plastica Amprente Emilia Marinescu.
Evenimentul s-a tinut in Bucuresti la sala Victoria Balroom, iar scopul acestei expozitii a fost de creare de interactiuni puternice intre expozanti si vizitatori, printr o sarbatoare in care sa fie implicata atat dimensiunea cognitiva, cat si dimensiunea practica.
200 de participanti au fost familiarizati cu istoria artei si initierea in tehnicile picturii.
- 29 noiembrie 2019 CJCPCT Ilfov cu Casa de Cultura Cornetu si cu ISJ Ilfov a organizat expozitie-concurs de arta plastica Sfantul Andrei Ocrotitorul Romaniei.
Au participat 500 de persoane iar cele mai bune lucrari au fost premiate cu materiale de pictura.
Dupa premiere a avut loc un spectacol cu orchestra de muzica populara Valahia condusa de dirijorul Marius Zorila, dans clasic cu Asociatia Arabesque, un scurt concert cu elevii de la Asociatia Culturala Bucuria Muzicii.
- 1 decembrie 2019 CJCPCT Ilfov cu Primaria comunei Moara Vlasiei a organizat evenimentul 1 decembrie Ziua Nationala a Romaniei.
Evenimentul de la Moara Vlasiei a fost ceremoniat cu traditia militara, istoria Unirii (film), O seara romaneasca( tarafuri , trupe artificii) , spectacol artistic, Moraritele, Ansamblul Teleormanul, Haiducii din Costesi si Ialoveni, Gelu Voicu si Taraf, Trupa Prolog.
- 1 decembrie 2019 CJCPCT Ilfov in parteneriat cu primaria Buftea a organizat evenimentul de 1 decembrie- Ziua Nationala a Romaniei.
Evenimentul s-a desfasurat la crucea comemorativa din Buftea, garda de onoare da onorul demnitarilor, intonarea imnului de stat al Romaniei ceremonialul religios, discursuri ale demnitarilor, corul seminarul teologic, depunerea de coroane, parada militara si programul artistic sustinut de urmatorii artisti si interpreti: Dinu Iancu Salajan, Ansamblul Doina Ilfovului, Fuego, Haiducii din Costesti din Republica Moldova, Daniel Turica, Ansamblul Plaiesii din R. Moldova si Buftea Band Company.
- 1 decembrie 2019 la monumentul Eroilor din Comnuna Mogosoaia s-au depus coroane si a cantat fanfara imnul de stat al Romaniei.
- 12 decembrie 2019 CJCPCT Ilfov in parteneriat cu Casa Corpului Didactic si Casa de Cultura Branesti si Scoasla Gimnaziala nr. 2 Dobroesti au organizat evenimentele obiceiuri si traditii de iarna „O ce veste Minunata” si „Colinde Colinde”.
In cadrul acestui eveniment la Branesti au fost premiati 320 de elevi iar la Dobroesti 150, premiile constand in carti si dulciuri.
In localitatile Glina Guiu Berceni si Vidra a avut loc o prestatie artistica legata de intampinarea lui Mos Craciun, unde copiii sunt primiti de personaje de poveste pe catalige, au avut loc ateliere de creatie (confectionarea de cosulete de craciun si decoratiuni), pictura pe fata concursuri o piesa de teatru, Rudolf s-a ratacit.
- 19 decembrie 2019 CJCPT Ilfov in parteneriat cu ISJ Ilfov a organizat evenimentul Gala Excelentei In Educatie „Olimpicii si profesorii lor” la Centrul Cultural Ion Manu din Otopeni.
In cadrul acestui eveniment autoritatile au stimulat financiar 60 de elevi si 40 de profesori, care in anul scolar 2018-2019 au participat la competitii internationale si nationale, scolare si sportive, si au fost olimpicii Judetului Ilfov.
In cadrul evenimentului au fost expuse lucrari de arta ale olimpicilor de la Centrul Cultural Ion Manu Otopeni, iar programul artistic a fost sustinut de formatia instrumentala Mezzo Forte Soul Music Otopeni, de elevul la pian Ciortan Damian, grupa de balerine Monique, si Ansamblul Perinita din Otopeni.
- 20 decembrie 2019 CJCPCT Ilfov in parteneriat cu primaria orasului Magurele au organizat evenimentul Craciun de Poveste din cadrul proiectului Obiceiuri si traditii de iarna.
In cadrul evenimentului au avut loc proiectii luminoase cu specific traditional de iarna pe cladirile importante ale orasului.
- 01.2020 CJCPCT Ilfov in colaborare cu Centrul de cultura Buftea a sustinut evenimentul Ziua Culturii Nationale cu ocazia a 170 de ani de la nasterea luceafarului poeziei romanest Mihai Eminescu.
Acest eveniment s-a desfasurat cu un spectacul de muzica si poezie, invitat special actrita Liliana Pana, si momente muzicale ce au fost sustinute de studentii clasei de canto a doamnei conf. univ doctor Claudia Codreanu.
- 17 ianuarie CJCPCT Ilfov in parteneriat cu CCD Ilfov ISJ Ilfov si Asociatia Culturala Branesti, a organizat aniversarea Zilei Culturii Romane prin evenimentul cultural intitulat ,,Carti Frumoase Daruri Pretioase.
Evenimentul s-a tinut la CCD Ilfov Branesti, iar programul a fost urmatorul: Lansarea de catre Icoana de prof. Nica D. Lupu, si momentul literar artistic Dor de Eminescu.
- 27 februarie 2020 a avut loc dezbaterea Centrul Cultural- Principalul Pol al Promovarii Patrimoniului Cultural editia a 2 a la Palatul Mogosoaia.
Actiunea s-a adresat tuturor directorilor de centre culturale, case de cultura, reprezentantilor primariilor, si au ca sarcina promovarea culturii traditionale in localitatile lor.
Participantii care au sustinut promovarea culturii traditionale, alaturi de institutia noastra au primit plachete drept multumire, si materiale promotionale, iar momentul artistic a fost sustinut de pianista Eva Garet numita copilul minune al muzicii clasice, ea avand varsta de 11 ani si fiind eleva la Colegiul National George Enescu.
- 2 martie 2020 CJCPCT Ilfov in parteneriat cu Asociatia Culturala Branesti au sustinut Festivalul International Ziua Cucilor, care este un proiect cultural cu parada mascatilor, targuri mestesugaresti, expozitie costume cuci si materiale publicitare.
Pe langa grupurile de cuci pregatite de unitatile de invatamant in localitate, au fost invitate sa participe la acest festival grupuri din tara si strainatate precum Vrancea Maramures, Alba, Iasi, Constanta si din afara granitelor din Bulgaria Macedonia, Albania si Grecia.
- 08.2020 CJCPCT Ilfov realizeaza proiectul Actiuni de Cercetare Inventariere a obiectivelor de Patrimoniu Material si Imaterial 2020 in vederea realizarii monografiei judetului Ilfov.
Colaboratorii acestui proiect au ca obligatii: Institutul National al Patrimoniului faculiteaza documentarea la arhivele specifice; Protoeria Ilfov Nord recomanda proiectul catre preotii de parohie si din satele arondate realizarii acestui proiect; Directia Judeteana pentru Cultura Ilfov permite accesul la arhiva de documente tehnice si istorice, iar Asociatia Gaspar Baltasar and Melkior desfasoara activitatea de cercetare organizare si arhivare a informatiei, coordoneaza activitatile proiectului, creaza materiale tematice mentionate in contract concept, tiparituri grafica pana la bun de tipar, realizeaza promovarea online a proiectului prin pagina de facebook patrimoniul ilfovean.
CJCPCT Ilfov sustine financiar proiectul si mediatizeaza prin mijloace specifice, inclusiv in ziarul Condeie Ilfovene.
Desfasurarea activitatilor se relizeaza in 7 localitati: Tancabesti, Izvorani, Merii Petchi Nuci, Micsunesti Moara, Micsunestii Mari si Balta Neagra.
Scopul acestui proiect este de realizare a monografiei judetului Ilfov prin inventarierea obiectivelor de patrimoniu.