Pe 25 mai, în orașul Buftea, s-a desfășurat „Ziua Eroilor” în memoria celor care s-au jertfit pentru țară, eveniment organizat la Monumentul Eroilor – Crucea Comemorativă din localitate. Ceremoniile militare și religioase au avut loc în onoarea acestor eroi, iar evenimentul a adunat numeroase personalități ilfovene și reprezentanți de marcă ai instituțiilor de stat.
Ceremoniile au fost marcate de discursuri emoționante și depunerea de coroane de flori în memoria celor căzuți în luptă pentru țară. Personalitățile prezente au ținut alocuțiuni prin care au adus omagiu curajului și sacrificiului acestor eroi, evidențiind importanța lor în istoria și dezvoltarea comunității.
Momentul a fost încununat de prestația impresionantă a Fanfarei militare, sub îndrumarea maestrului Florin Ciofică, care a creat o atmosferă solemnă prin programul muzical special pregătit pentru această ocazie. Sunetele solemne ale fanfarei au adus un tribut adânc și profund celor care au luptat pentru apărarea valorilor naționale.
De asemenea, programul artistic al evenimentului a inclus participarea Corului Patriahal Tronos, un grup de elevi de la școlile din oraș care au susținut un moment de suflet, exprimând recunoștința și admirația față de eroii care și-au dat viața pentru patrie. Ansamblul „Doina Ilfovului” de la Centrul Cultural din Buftea a oferit, de asemenea, un spectacol de dansuri populare, aducând în prim-plan cultura și tradițiile locale.
Această zi specială a adus comunitatea împreună pentru a onora și recunoaște sacrificiul eroilor. Evenimentul a reprezentat un moment de comemorare solemnă și de unitate pentru comunitatea din Buftea.