Primăria comunei Jilava a invitat pe iubitorii de tradiții duminică 21 mai, de ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena, începând cu ora 14 la „Promovarea valorilor tradiționale românești” în Parcul Morii din localitate. Vremea frumoasă a adunat mii de participanți, de la copii dornici de joacă, până la pensionari ce au căutat vechi amintiri printre melodiile interpretate de artiști cunoscuți.
Jilava, ca istorie, ne apare în primele izvoare scrise la anii 1716, într-un act de vânzare de „la popa Radu care vinde logofătului Matei Farcășanu o casă ca loc și grădină”. De peste 300 de ani, comuna a trecut prin multiple transformări, ajungând acum la peste 10.000 de locuitori. Aici avem Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena (datată din 1817) și Biserica Adormirea Maicii Domnului (de la 1843), ca monumente de interes local și Cișmeaua Radu Vodă, ca monument de for public.
Pe parcursul evenimentului cultural ce s-a desfășurat între orele 14 – 21, au avut loc numeroase momente artistice. Prima parte a fost dedicată copiilor, cu multă animație, având numere de magie, jonglerie, jocuri cu roboți, baloane, figurine din povești, cântece, jocuri și concursuri. De aici DJ-ul și prezentatorul evenimentului a preluat desfășurarea „ostilităților”. Spectatorii s-au delectat cu înghețată și gogoși cu ciocolată. Începând cu ora 17, au urcat pe scenă interpreți de muzică lăutărească și de dans ce au încins atmosfera. Claudia Ghițulescu, Stelu Pandelescu, Luis Gabriel și binecunoscuta interpretă Loredana au făcut ca lumea să se ridice în picioare și să se prindă în horă. S-a dansat, s-a aplaudat și s-au fredonat melodii preferate.
Focurile de artificii au făcut ca toată lumea să privească „ecranul” ceresc unde scânteile și jerbele de lumină desenau figuri fantastice, dragoni zburători și nave spațiale extraterestre. Evenimentul s-a încheiat cu bucuria unei zile împlinite, sărbătorite cum numai la Jilava se putea.