Urmare a participării elevilor fruntași din Moara Vlăsiei la taberele intreractive de la Rupea, Sighișoara și Viscri și a schimbului cultural efectuat, s-a organizat un eveniment deosebit intitulat „Toamna Ilfoveană”, ce a fost prezentat la Căminul Cultural din localitate, la Sala Codrii Vlăsiei, vineri, pe 22 septembrie 2023, ora 17.00. Cei ce au venit s-au bucurat de o prezentare deosebită.
Într-un format ce aduce aminte de o șezătoare de la sat, s-au așezat împreună Ansamblul Morărițele (din Moara Vlăsiei), „Junii Cetății Rupea” (Brașov) și elevii din Moara Vlăsiei ce au frecventat aceste tabere unice. Pe fundalul sălii a fost proiectat un film – proiect („Transilvania 2023” – tabere școlare), ce a încercat să cuprindă toate zilele prolifice ale acestui proiect.
Au avut loc o prezentare a costumelor populare tradiționale și o degustare a produselor făcute de mâinile harnice ale fetițelor din tabără, printre care gustoasele „lichii”. Domnul Primar Andrei Filip a fost o bună gazdă primitoare, fiind alături de participanți și intrând în „lanțul” dansatorilor, care l-au „provocat” la o „brașoveancă”. Jurnalistul Marcel Bărbătei a fost organizatorul tuturor celor întâmplate în toate aceste săptămâni de vară, la Rupea, Sighișoara, Viscri și Moara Vlăsiei.
“Toamna Ilfoveană” s-a dovedit a fi un eveniment plin de căldură sufletească și de sinceritate copilărească. Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Judetean Ilfov prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov și Primăria Moara Vlăsiei.