Instituția Prefectului – Județul Ilfov organizează astăzi, 26.09.2023, CROSUL ILFOVULUI, acțiune aflată la cea de a II-a ediție, la care suntem și noi prezenți.
Evenimentul sportiv a avut ca punct de plecare Baza Sportivă „Nicolae Navasart” din Snagov și se desfășoară pe un traseu de 5,5 km, cu participarea a peste 500 de copii și adulți din județul Ilfov.
Câștigătorii vor fi premiați de către Consiliul Judetean Ilfov prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov cu palete de tenis de masă, seturi de badminton, seturi de tenis de câmp, bidoane de apă pentru antrenament, mingi de volei, coarde de sărit, rucsacuri și treninguri.
Parteneri în realizarea acestui eveniment au fost: Consiliul Județean Ilfov prin Centrul Județean Pentru Cultură Ilfov, Primăria Moara Vlăsiei, Primăria Afumați, Primăria Ștefăneștii de Jos, Primăria Snagov, Primăria Jilava, Primăria Ciolpani, Cosmopolis, Bedda Band.
Săptămâna Europeană a Sportului este o inițiativă a Comisiei Europene lansată în anul 2015, menită să promoveze contribuția semnificativă a sportului la bunăstarea și la sănătatea cetățenilor europeni, obiectivul principal al campaniei fiind conștientizarea importanței unui stil de viață activ și stimularea practicării constante de activități fizice, cu multiple beneficii pentru sănătatea fizică și tonusul mental.