Consiliul Județean Ilfov prin Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, Centrul de Cultură “Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” şi Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, având ca parteneri Primăria Buftea și Primăria Mogoșoaia, au organizat, la Palatul Brâncovenesc din Mogoșoaia, evenimentul dedicat aniversării a 147 de ani de la naşterea Reginei Maria a României.
La acest eveniment au luat parte vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, Ștefan Rădulescu, prefectul județului Ilfov, Simona Neculae, subprefectul județului Ilfov, Andrei Scutelnicu, viceprimarul orașului Buftea, Alexandru Vaida, viceprimarul comunei Mogoșoaia, Cristina-Roxana Chihai, inspectorul general adjunct al ISJ Ilfov, prof. dr. Cristina Ghiță, director al CJCPCT Ilfov, Alexandrina Niță, precum și alte personalități din viața publică.
Invitații speciali au fost regizorul filmului “Regina Maria – Portretul iubirii”, Salex Iatma, actrița Manuela Hărăbor care a interpretat-o pe Regina Maria, soprana Arlinda Morava și Claudia Motea, care ne-au oferit un moment liric și artistic acompaniate de pianista Adriana Alexandru, împreună cu sculptorii Dinu Câmpeanu, Panaite Chifu, Adrian Curcan, Ioan Cristian Pentelescu, Corneliu Tache și Carmen Tepșan, a căror lucrări expuse în Parcul dintre Flori din orașul Buftea, au fost vizionate și apreciate.
De asemenea, la acest eveniment au luat parte profesori și elevi din localitățile Chitila, Voluntari, Otopeni și Buftea.
Participanții la eveniment au primit câte un exemplar din revista Condeie Ilfovene, insigne și cărți despre viața Reginei Maria.
Regina Maria rămâne în inimile noastre o personalitate care a marcat profund viața și istoria românilor, insuflându-ne valori de care astăzi avem nevoie mai mult decât oricând și care ne pot ghida să fim mai responsabili și mai buni unii cu ceilalți: curaj, grijă pentru oameni, implicare, smerenie, solidaritate.