Personalitate marcantă a istoriei noastre, Regina Maria rămâne în sufletele românilor de pretutindeni pentru că a crezut în România modernă și unită, a întărit relația țării cu Occidentul și a dat dovadă de curaj în timpul războiului, fiind supranumită „Regina Soldat” și „Mama răniților”.
Patriotismul Reginei Maria rămâne un model și o sursă de inspirație pentru noi toți.
Ne revine astfel plăcuta ocazie de a vă invita la evocarea personalității remarcabile a Reginei Maria a României, cu prilejul împlinirii a 147 de ani de la nașterea sa.
Evenimentul va avea loc sâmbătă 29 octombrie 2022, ora 11:00, la Palatul Brâncovenesc din Mogoșoaia și este organizat de către Consiliul Judetean Ilfov, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, Centrul Cultural„Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, având ca parteneri Primăria orașului Buftea și Primăria comunei Mogoșoaia.
Programul evenimentului:
9:00 – Depunere de coșuri cu flori la monumentul Reginei Maria din fața Palatului Știrbey, orașul Buftea;
9:30 – 10:30 – Vizionarea lucrărilor realizate în cadrul Simpozionului de Sculptură Monumentală, Parcul dintre Flori din orașul Buftea;
11:00 – Vernisajul expoziției de sculptură la Palatul Brâncovenesc din Mogoșoaia;
11:30 – Vizionarea filmului de scurt-metraj Regina Maria – „Portretul Iubirii”, regia și scenariul Salex Iatma;
12:00 – Moment teatral „Regina Maria”, în interpretarea actriței Manuela Hărăbor;
12:20 – Discuție despre rolul major al Reginei Maria în cultură, politică și societate;
13:00 – Moment liric cu soprana Arlinda Morava și actrița Claudia Motea.
Vă așteptăm!