Consiliul Judetean Ilfov prin Centrul Județean Pentru Cultură Ilfov, în colaborare cu Primaria Buftea, a organizat ̦ ̆ ̆, în perioada – , în din Buftea.
Artiștii ̂, , , , și ̦, ce ne onorează cu prezența și cu implicarea lor în acest proces de creație au finalizat sculpturile in marmură.
Sculptorul a finalizat ̂: ,,Este un monument ce-și dorește să ofere privitorului un prilej de meditație la propria existență, poziționată între Dumnezeu și propria lume, între bine și rău, concepte ce vor fi reprezentate în construcție de două forme, ca metaforă a stărilor ființei umane, una arcuită ce te duce cu gândul la sferă, forma perfectă a divinității și o formă angulară, de tip uman, surpată, demolată. În fața acestor forme va exista un cub pe care spectatorul se va putea așeza”.
Sculptorul ̦ a finalizat lucrarea : ,,Face referire la esență, fundamental, principal. M-am inspirat din arhitectura locului intenționând să exprim în opera mea prin forme sistematizate, duse la esență, arcele și ancadramentele ferestrelor, specifice zonei. De aici și denumirea de Turn Cardinal, turnul esență al acestor idei.”
Sculptorul ̂ a finalizat lucrarea ̦: ,,Reprezintă o continuare a unei teme personale, într-o formulă de exprimare plastică. Elementele componente sunt zidul casei, un volum rigid, geometric, pe care se desfășoară dramatic, în forme mai moi, ștergarul, care, pentru mine, reprezintă cel mai important element în gospodărie. Ștergarul însoțește omul de la naștere până la moarte, este un obiect util, dar și decorativ – el îmbracă icoanele. La țară, unde am copilărit eu, pâinea, mămăliga și bucatele ce le mâncam la câmp erau învelite în ștergar. Când umblam prin mărăcini și mă înțepam, bunica mă spăla și mă ștergea cu un ștergar.”
Sculptorul a finalizat lucrarea ̦ – ̆ : ,,Opera reprezinta o metaforă a evoluției spirituale, definită, ca formă, de structura ADN-ului, esența vieții și a progresului uman.”
Sculptorul a finalizat lucrarea : ,,Este o compoziție geometrică, dinamică, cu multe oblice, diagonale, unghiuri, prin care îmi doresc să exprim stabilitate, masivitate, duritate.”
Sculptorul a finalizat lucrarea : ,,Pentru mine, clepsidra semnifică ireversibilitatea timpului, singura limită a existenței umane. Opera va conține două volume simetrice, poziționate pe verticală, văzute pe jumătate.”