În fiecare an, pe 15 ianuarie, sărbătorim Ziua Culturii Naționale, un moment deosebit în care ne amintim despre moștenirea culturală care ne leagă și ne definește ca națiune. Este o zi în care punem în lumină contribuțiile notabile ale artiștilor și gânditorilor care au influențat evoluția culturii românești.
Această dată marchează și ziua de naștere a celui care este considerat poetul național al României – Mihai Eminescu (1850-1889). Acest geniu al literaturii române a lăsat o amprentă profundă în istoria culturală a țării noastre prin operele sale pline de sensibilitate și profunzime.
Mihai Eminescu a fost nu doar un poet excepțional, ci și un gânditor cu o viziune amplă asupra lumii și asupra rolului culturii în formarea identității naționale.
De Ziua Culturii Naționale ne aducem aminte și celebrăm viața și creația acestui mare poet, recunoscând contribuția sa inestimabilă la dezvoltarea culturii românești.
Casa Corpului Didactic Ilfov, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov și Asociația Culturală Brănești marchează acest eveniment Luni, 15.01.2024, între orele 10.00-13.00, prin dezbaterea cu tema „Itinerarii Culturale Românești”. Manifestarea este dedicată Zilei Culturii Naționale și celor 174 de ani împliniți de la nașterea marelui poet român, Mihai Eminescu.
Să ne bucurăm împreună de această zi specială și să continuăm să promovăm și să susținem valorile care ne unesc ca popor. La mulți ani!