Începând de ieri, 6 decembrie, Ilfovul a intrat în minunatele zile ale sărbătorilor de Crăciun.
Consiliul Judetean Ilfov și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, alături de Primăria Comunei Mogoșoaia organizează în perioada 6 2023 – 7 2024 Târgul de Crăciun, care va găzdui și “Ambasada lui Moș Crăciun”.
Deschiderea evenimentului a avut loc ieri în pitorescul Parc Mogoșoaia, ce a fost transformat într-un veritabil colț al magiei de sărbători. Ilfovenii au venit în număr mare pentru a vedea spectacolul care a debutat cu aprinderea strălucitoarelor luminițe de Crăciun.
În strigătele de bucurie ale copiilor care au așteptat cu sufletul la gură apariția lui Moș Crăciun, acesta a venit într-o sanie trasă de reni. Odată intrat în căsuța sa unde focul ardea vesel, cei mici au avut ocazia să facă poze cu Moșul, să spună o poezie sau un cântecel, iar în dar să primească o căciuliță tematică și un “pașaport” ștampilat de spiriduși.
Prezentatorul și actorul Nae Alexandru de la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” a dat tonul spectacolului de Crăciun.
Toți cei prezenți au avut privilegiul de a se bucura de minunatele colinde ale copiilor de la Sunetul Muzicii – prof. Cristina Manoliu, dar și de muzica tradițională a Tarafului Ilfovului. Micii interpreți au primit daruri din partea Moșului.
În următoarele zile, pe scena din Parcul Mogoșoaia, sunt așteptați alți artiști iubiți care vor susține momente de excepție, aducând un aport semnificativ la atmosfera magică și festivă: Fuego, Marioara Man Gheorghe și Grupul Mlădițe Ilfovene, Doina Ilfovului, interpreta Laura Ion, Corul copiilor din Buftea, Taraful Domnesc – coordonat de Mirel Bria, împreună cu mulți alții.
Cu fiecare notă muzicală, prietenie, sinceritate, căldură și voie bune, devenim încrezători că Târgul de Crăciun și “Ambasada lui Moș Crăciun” vor rămâne în memoria ilfovenilor ca un moment petrecut cu bucurie și unitate într-un cadru de poveste.
Vă așteptăm și în zilele următoare!