„Ziua Națională a României”, eveniment de o deosebită însemnătate pentru toți românii, a fost sărbătorită în orașul Buftea și în alte localități ilfovene.
În cadrul acestei festivități, s-au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din localitate, unde a avut loc slujba religioasă și parada de 1 decembrie. Cu multă emoție în suflet, toți cei prezenți s-au îndreptat apoi către Piața Centrală „Mihai Eminescu”, pentru a vedea un spectacol artistic de excepție.
Au fost prezente autorități și oficialități din județ: dl președinte al CJI Hubert Petru Ștefan Thuma, dl vicepreședinte al CJI Ștefan Rădulescu, dna prefect Simona Neculae, dl secretar de stat Irinel Scrioșteanu, dl parlamentar Dan Constantin. Primarul orașului Buftea, George Pistol, a fost gazda desăvârșită a acestui eveniment, asigurând buna desfășurare a tuturor activităților pe parcursul întregii zile.
Din program nu au lipsit: Ansamblul de dansuri populare „Doina Ilfovului”, cunoscutul interpret și cantautor îndrăgit de spectatori, Fuego, Ansamblul artistic Plăieșii, formația Haiducii din Moldova, precum și alți artiști cunoscuți.
Cetățenii orașului Buftea au sărbătorit gustând din bucate tradiționale, pregătite cu pricepere pentru a celebra această zi cu puternică însemnătate pentru toți românii.
Pentru realizarea spectacolului și asigurarea condițiilor tehnice de desfășurare, au colaborat Consiliul Judetean Ilfov, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov și Primăria orașului Buftea.
La mulți ani, România!