În semn de apreciere pentru copiii și profesorii lor ce au luat parte la activități educative, culturale, sportive pe parcursul acestui an și pentru implicarea lor în dezvoltarea comunității din Moara Vlăsiei, Primăria Moara Vlăsiei în parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, sprijină un număr de 250 de copii din Moara Vlăsiei pentru a participa la Taberele școlare cultural – tradiționale interactive, de la Rupea, Sighișoara și Viscri.
După o experiență fructuoasă cu festivaluri de succes (Festivalul Cetății Rupea, Festivalul Lichiului, Festivalul Costumelor Populare, etc.), această Tabăra Culturală Interactivă „Transilvania iulie 2023”, se va dovedi a fi un schimb de experiență fructuos și valoros, între tinerele generații din zona Ilfov și zona Brașov.
Între obiectivele culturale care vor fi vizitate și vor fi cuprinse în proiect putem menționa Cetatea Sighișoara (singura locuită din estul Europei), satul Viscri (cu a sa biserică fortificată, dar și cu Casa Regelui Charles al Marii Britanii), Cetatea Rupea (nou restaurată), Muzeul Etnografic și ansamblul folcloric „Junii Cetății” din Rupea. Aici vor avea loc ateliere de preparat produse alimentare tradiționale (lichiu, pâine de casă, cozonac, etc.), atelier de prezentare a portului tradițional românesc (atelier de cusut, de țesut, de pielărie, etc.) și a obiceiurilor tradiționale seculare (dans popular, „paradă” de port popular, atelier tâmplărie, olărit, etc.). Pe 05.07.2023 a fost prima zi de tabără, cu primele impresii.