Duminică 2 octombrie a avut loc o mare „Serbare câmpenească cu specific cercetășesc” pe Platoul Canton din Moara Vlăsiei.
Cercetașii Vlăsiei, unitate membră a Asociației Cercetașilor Tradiționale ai României (ACTRO) și a Federației Modiale a Cercetașilor Independenți (WFIS) cu program educațional non-formal derulat prin intermediul Societății Culturale Lamura, au împlinit 5 ani de la înființare în data de 2 octombrie 2022. Cu această ocazie, cei ce cunosc și admiră munca cercetașilor, au fost invitați pe Platoul Canton din Moara Vlăsiei, începând cu ora 9.30, la deschiderea festivă a anului cercetășesc 2022 – 2023, urmată de o prezentare detaliată a activităților de până acum, în fața a peste 200 de participanți. În încheiere a fost organizată o adevărată „Serbare câmpenească cu specific cercetășesc”, în cadrul căreia s-au deschis ateliere practice cu meșteșugari ilfoveni (olar, răchitar, pielar, sculptor, confecționer manual din produse de lână, artizan bijuterii), s-au distribuit materiale promoționale (calendare, insigne), iar o bucătărie volantă a distribuit mâncăruri tradiționale pregătite de o echipă valoroasă de bucătari.
Acțiunea a fost organizată de Societatea Culturală Lamura din Moara Vlăsiei având ca partener Consiliul Județean Ilfov prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov.