Gala Supraviețuitorilor de Cancer s-a desfășurat sâmbătă, 10.06.2023, la Ateneul Român, în cadrul Săptămânii supraviețuitorilor de cancer din perioada 1 – 11 .06.2023.
Programul artistic al acestei gale a fost susținut de Orchestra Medicilor din România – Dirijor Iosif Ion Prunner și Corul Național Român – Dirijor Daniel Jinga, cărora li s-au alăturat artiști renumiți precum soprana Mădălina Barbu, tenorul Daniel Magdal și prezentatoarea Miruna Ionescu.
Asociația „Răbdare, Optimism și Zâmbet” aduce în dar tot ceea ce poate da naștere unei raze de lumină în universul gri al acestor semeni ai noștri, greu încercați.
La muzica înălțătoare a Orchestrei Simfonice a Medicilor din România, care cu aceleași mâini diafane care au ajutat bolnavii, acum au atins instrumentele muzicale spre a elibera minunate acorduri pastelate, „pansând” sufletele lor, s-a mai adăugat și nota personală a soliștilor interpreți, ce au ridicat vibrația evenimentului spre zările nevăzute, dar simțite, ale Divinului.
Spectacolul a fost oferit prin bunăvoința Consiliul Judetean Ilfov, prin Centrul Județean pentru Conservare și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, în parteneriat cu Asociația „Răbdare, Optimism și Zâmbet” și colaboratorii acesteia. Sala arhiplină a Ateneului Român a adus bucurie și speranță celor care au primit la un moment dat un diagnostic greu și au găsit puterea și energia de a trece peste această cumpănă de viață.