În perioada 17-19 mai, la Școala Gimnazială nr. 190 din sectorul 4, București, s-a desfășurat concursul tehnico-aplicativ „Prietenii Pompierilor”, unde cei mici au avut ocazia să învețe și să se distreze, aflând cum să se comporte în situații de urgență.
La acest eveniment au participat 160 de elevi din București și județul Ilfov, împărțiți în 16 echipe. Organizatorii au pregătit două probe interesante pentru participanți:
1. Proba Teoretică: Elevii au rezolvat un chestionar cu 15 întrebări, menite să verifice cunoștințele lor despre modul în care se vor comporta în caz de urgență.
2. Proba Practică: Aceasta s-a desfășurat în două etape:
• „Pista cu obstacole”;
• „Ștafeta de 400 de metri cu obstacole”.
Concursul a avut caracter educativ, tehnico-aplicativ și sportiv, în domeniul apărării împotriva incendiilor și protecției civile, urmărind dezvoltarea capacităților de înțelegere și de apreciere a pericolelor generate de situațiile de urgență pentru viață și mediu. De asemenea, a promovat atitudinile și comportamentele corespunzătoare în rândul elevilor și a orientat tinerii către o carieră de viitor în aceste domenii.
Consiliul Județean Ilfov prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov a oferit premii constând în medalii, rucsace și tricouri echipelor câștigătoare.
Toți participanții au fost câștigători, dobândind cunoștințe valoroase și distrându-se de minune.
Mulțumim tuturor celor implicați și felicitări participanților pentru entuziasm și dedicare!
Organizatori: Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, Consiliul Județean Ilfov prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov.