Ieri, 12 iunie 2024, la Centrul Cultural „Ion Manu” din orașul Otopeni a avut loc un eveniment deosebit – spectacolul Galei Laureaților concursului cultural-artistic „Zâmbetul Copilăriei – Anișoara Ciobanu”, ediția a XVIII-a. Organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, în parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, evenimentul a fost un adevărat succes, atrăgând atenția și aprecierea publicului.
Concursul „Zâmbetul Copilăriei”, desfășurat în perioada ianuarie – iunie 2024, a avut peste 200 de finaliști. Acest festival poartă numele Anişoarei Ciobanu, fost inspector școlar și inițiatoarea entuziastă a acestui concurs pentru preșcolarii din Ilfov.
Copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani au impresionat publicul prin talentul și creativitatea lor. Aceștia au cântat, au dansat, au pictat și au interpretat roluri care reflectă bucuria și inocența copilăriei. Performanțele lor au demonstrat valoarea muncii de pregătire dusă de educatorii și profesorii lor, la care s-au adăugat efortul părinților, grija și susținerea autorităților locale, precum și contribuția multor colaboratori specialiști, oameni de artă și cultură.
“Să fie pace în lume” – mesajul transmis de preșcolarii Grădiniței “Rița Gărgărița” din Brănești care au câștigat trofeul Concursului “Zâmbetul Copilăriei”, ed. a XVIII-a a fost emoționant și profund pentru tot publicul prezent la acest eveniment.
Dansul, muzica, costumele, și întreg spectacolul au fost primite cu ropote de aplauze și au adus lacrimi de bucurie în ochii spectatorilor, subliniind importanța valorilor umane și a păcii universale.
Copiii participanți au fost răsplătiți cu trofee și premii din partea Consiliului Județean Ilfov, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov și Inspectoratului Școlar Județean Ilfov.
Evenimentul de ieri nu a fost doar o competiție artistică, ci și o celebrare a talentului și dedicării celor mici, fiind o mărturie a muncii asidue depuse de toți cei implicați în organizarea și desfășurarea acestui festival deosebit.