În județul nostru, Sfinții Împărați Constantin și Elena, protectorii credinței creștine, sunt considerați protectorii Ilfovului. An de an, sărbătoarea religioasă marchează și Ziua Județului Ilfov. Anul acesta, am avut bucuria de a sărbători în avans, duminică, 19 mai, printr-un spectacol folcloric organizat de către Consiliul Județean Ilfov, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, Primăria orașului Buftea, Centrul Cultural Buftea și Buftea Smart.
Ilfovenii au dansat și s-au bucurat de concertul susținut de Lăutarii maestrului Nicolae Botgros, având interpreți de marcă precum Maria Cârneci, Ilie Caraș, Mariana Ionescu Căpitănescu.
Prezentatoarea, Russu Rusalina, a transmis un mesaj de unitate și patriotism, subliniind rolul tradițiilor și al folclorului pentru păstrarea identității poporului român, dar și implicarea Consiliului Județean Ilfov și a Primăriei orașului Buftea în organizarea unor spectacole folclorice de înaltă ținută artistică.
Concertul a continuat cu artista Andra și formația sa, care au entuziasmat spectatorii prin prestația artistică de excepție.
Au fost alături de publicul ilfovean domnul Președinte al Consiliului Județean Ilfov Hubert Petru Ştefan Thuma, domnul Vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov Ștefan Rădulescu, domnul Primar al orașului Buftea Gheorghe Pistol, precum și alte autorități locale din județul Ilfov și Republica Moldova.
Ilfovenii s-au bucurat de o zi de neuitat, cu muzică, dans și voie bună, în inima orașului Buftea. Mulțumim tuturor celor care au participat și au contribuit la magia acestei zile speciale!