Pe 10 mai 2024 a avut loc faza județeană a concursului cu tematică de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața”, unde micii salvatori s-au întrecut, pentru a vedea ce echipă este cea mai bună dintre cele participante. Probele s-au desfășurat la Școala Gimnazială nr. 190, din sectorul 4 al municipiului București (Strada Vasile Nițu, nr. 16). Un număr de 84 de elevi, atât din București, cât și din județul Ilfov, au parcurs cele două probe ale concursului:
1. Proba teoretică, care a presupus rezolvarea unui chestionar cu 15 întrebări ce a avut drept scop verificarea cunoştinţelor acumulate, referitor la modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă;
2. Proba practică, care a constat în transportul asistat al unui accidentat, aşezat pe targă, pe distanţa de 50 m. Cea de a doua probă a implicat și deplasarea cu masca de gaze pe figură, pe un traseu cu obstacole, a fiecărui elev participant.
La finalul celor două zile de concurs, rezultatul a fost acesta:
Clasament gimnaziu:
– Locul I – Școala Gimnazială nr. 2 Voluntari;
– Locul II – Școala Gimnazială nr. 1 Berceni;
– Locul III – Liceul Teoretic „Traian Lalescu” din Brănești.
Clasament liceu:
– Locul I – Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Voluntari;
– Locul II – Liceul Teoretic „Traian Lalescu” din Brănești;
– Locul III – Liceul Teoretic „Alexandru Rosetti” din Vidra.
Pe parcursul probelor avute toți copiii au câștigat experiență în acest domeniu, fiind acum mai pregătiți! Cei premiați vor merge mai departe în competiția națională. Echipele meritorii, care au trecut linia de final, au primit și premii din partea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, constând în cupe, medalii și materiale sportive (medalii, rucsacuri, tricouri, palete și mingii de tenis de masă), dar și din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București – Ilfov. Parteneri în această acțiune au fost: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București – Ilfov, Școala Gimnazială nr. 190 din București, Consiliul Județean Ilfov, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov și Inspectoratul Școlar Județean Ilfov. Mulțumim dragilor elevi pentru participare, implicare și pentru faptul că au demonstrat că, indiferent de vârstă, pot fi adevărați salvatori. Felicitări tuturor participanților elevi, cadre didactice și organizatori!