Pe data de 16 iunie, comuna Moara Vlăsiei a fost gazda unui eveniment de mare anvergură, Festivalul Vlăsiei, desfășurat pe Islaz, Platoul Canton. Acest festival a reunit un număr impresionant de participanți, oferind o gamă variată de activități și spectacole pentru toate vârstele.

Publicul numeros a avut ocazia să se bucure de performanțele unor artiști locali renumiți și de vocile excepționale ale lui Constantin Enceanu, Nicușor Iordan, Andreea Chiriac, Daniel Trifu & Târgoveții, Bere Gratis, Ioana Ignat și Nicu Paleru.
De asemenea, au fost prezenți și artiști din comuna Puhoi, Republica Moldova, înfrățită cu Moara Vlăsiei: Ansamblul etno-folcloric Mărgăritarele, Ansamblul etno-folcloric Puhoienii, Ansamblul de copii Eternitate și Ansamblul etno-folcloric Morărițele.

La festival, copiii s-au bucurat de activități recreative, inclusiv tobogane, carusel, diverse atracții de bâlci și degustări de delicii culinare. Meșteșugurile și atelierele tradiționale, precum pictura pe față și hainele lucrate manual, au adus un plus de autenticitate și au încântat locuitorii comunei și pe toți vizitatorii ilfoveni prezenți.

Publicul s-a bucurat de prezența bucătarului Radu Zărnescu, premiat cu peste 100 de medalii de aur la concursuri internaționale, inclusiv în Japonia. Acesta a pregătit preparate tradiționale pentru toți participanții, oferindu-le o experiență culinară de neuitat.
Cercetașii din localitate au contribuit la succesul evenimentului, oferind limonadă gratuită, ceea ce a adus un plus de prospețime și răcorire pentru cei prezenți.

Festivalul, care a atras un public numeros, s-a încheiat în mod spectaculos cu un impresionant foc de artificii.
Organizatorul acestui eveniment a fost Primăria Moara Vlăsiei, cu sprijinul Consiliului Județean Ilfov și al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, care au depus eforturi considerabile pentru a asigura reușita acestui festival de excepție.