Vineri, 16 septembrie 2022, în piațeta din centrul orașului Măgurele a avut loc, începând cu orele 18, evenimentul „Promovarea valorilor culturale românești”, susținut de către Consiliul Judetean Ilfov prin Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Ilfov și organizat în parteneriat cu Primăria Orașului Măgurele.
La eveniment au participat reprezentanți din municipiul Chișinău, Republica Moldova, sectorul Buiucani, înfrățit cu Primăria orașului Măgurele.
În deschiderea spectacolului, elevi și eleve costumați tradițional, aparținând școlilor din Măgurele, au dansat jocuri populare românești, semn că tânăra generație și dascălii ei sunt preocupați de păstrarea și transmiterea tradițiilor.
Publicul ilfovean, în număr mare, a aplaudat prestația copiilor și a întâmpinat cu ovații urcarea pe scenă a Orchestrei “Lăutarii” din Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros.
Formația “Lupii lui Calancea”, împreună cu interpreții Constantin Enceanu, Viorica Macovei și Nicușor Iordan au smuls ropote de aplauze și chiuituri, ca semn al bucuriei și prețuirii pentru artiștii români.
Prezența Președintelui Consiliului Județean Ilfov Hubert Petru Ștefan Thuma, a Vicepreședintelui Ștefan Rădulescu, a Directorului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov Alexandrina Niță, a doamnei Prefect al Județului Ilfov Simona Neculae, a domnului Subprefect Andrei Scutelnicu, a multor primari și consilieri din județ, a dat evenimentului o notă de solemnitate și arătat implicarea autorităților locale și județene în promovarea valorilor și a culturii tradiționale.