Pe 14.05.2022, începând cu ora 08.30, la Centrul de Pregătire al Pompierilor „General de Brigadă Corneliu Stoicheci”, (aflat pe șoseaua Gării Cățelu, nr. 3, sector 3, București), s-au întâlnit o mulțime de tineri elevi ai școlilor din județul Ilfov.
Printr-o bună colaborare, Consiliul Județean Ilfov prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, Inspectoratul Școlar Județean Ilfov și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București – Ilfov, au organizat concursul „Prietenii Pompierilor”. Concursul a avut caracter educativ, tehnico-aplicativ și sportiv, în domeniul apărării împotriva incendiilor și protecției civile, urmârind dezvoltarea capacităților de înțelegere și de apreciere a pericolelor generate de situațiile de urgență pentru viață și mediu, promovarea atitudinilor și comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor, precum și orientarea către o carieră de viitor.
Acțiunea s-a desfășurat la nivel gimnazial (clasele V – VIII), echipele fiind de băieți, mixt și fete. Fiecare echipaj a fost format din 10 elevi (un comandant, opt concurenți și o rezervă). Au participat aproximativ 80-90 de elevi, ce au fost premiați pe 2 categorii de echipe (fete/băieți), cu premii constând în cupe, medalii, materiale sportive (tricouri și șepci personalizate cu numele concursului), cărți, rechizite (penare, pixuri).
Premii constând în medalii, tricouri și șepci au fost oferite echipajelor de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov.
La Băieți:
Premiul 1: Echipajul din Chitila
Premiul 2: Echipajul din Buftea
Premiul 3: Echipajul din Voluntari
La fete:
Premiul 1: Echipajul din Chitila
Premiul 2: Echipajul din Brănești
Felicităm câștigătorii și toate echipele participante pentru implicare!