A fost o zi ce prevestea încă de dimineață un spectacol reușit. O dimineață relaxantă a pregătit acest moment unic, al „Zilei Ilfovului”, aleasă a fi prezentată pe 21 mai 2022, ora 16.00, de Ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena, patronii spirituali ai acestui județ, la Casa de Cultură „Antim Ivireanu” din Ghermănești – Snagov.
Partenerii organizatori ai evenimentului, respectiv Consiliul Judetean Ilfov prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, Primăria Snagov și Primaria Buftea, au adunat ca într-un buchet floral primăvăratic, muzică originală, dansuri tradiționale și acorduri populare de mare valoare artistică, care au constituit deliciul celor prezenți.
Prezentarea evenimentului a fost făcută cu aplomb și panaș de către actorul Teatrului de Revistă „Constatin Tănase” din Bucureșți, Nae Alexandru, care a introdus în scenă Taraful Ilfovului, dirijat de maestrul Cornel Turcitu, împreună cu solista de muzică populară Ingrid Boengiu și cunoscutul Alin Trocan, împreună cu cobza sa „vorbitoare”.
A urmat Ansamblul „Doina Ilfovului”, de la Centrul Cultural din Buftea, aflat sub coordonarea profesorului – coregraf Daniela Mândroc și a instructorului de dans Valentin Rogojinaru, ce au încălzit atmosfera cu o suită de dansuri populare din zona Olteniei, pline de viață și simbolistică ancestrală (Dragăgaica).
Când publicul aplauda mai frenetic, prezentatorul a condus către microfon pe cunoscuta solistă de muzică populară Maria Dragomiroiu, care a ridicat ștacheta spectacolului, prin atmosferă și invitație la dans. S-a cântat „La mulți ani Ilfov!”, dar și tuturor celor care poartă numele sfinte de Constantin și Elena, iar la sfârșit au excelat scenic din nou cei din Ansamblul „Doina Ilfovului”, cu o suită de dansuri populare fără de egal. Buna dispoziție a acaparat publicul, care a aplaudat frenetic, în picioare, acest spectacol minunat.
La eveniment au fost prezenți Primarul comunei Snagov, Anghel Mihai, viceprimarul orașului Buftea, Vaida Alexandru și întreg colectivul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, coordonat managerial de către Doamna Director Alexandrina Niță.
În număr mare, spectatorii din Snagov, București, sau din întreg județul Ilfov, au aplaudat momentele artistice, au cules autografe și fotografii de la aceștia și s-au bucurat de ospitalitatea celor din Snagov, gazdele evenimentului.