A fost chiar frig la Gruiu, pe 21.12.2022 ora 12:00, când afluiau grupuri – grupuri de copii către Căminul Cultural „Ștefan Iordache” din localitate. Urma ca voia bună să ne încălzească sufletele, prin cântece și colinde strămoșești, interpretate de Ansamblul „Gruianca”, coordonat muzical de către profesorul Vicențiu Enache, compozitor, profesor de pian și canto.
Nae Alexandru, actor al Teatrului de Revistă Constantin Tănase din București a fost prezentatorul și maestrul de ceremonii al evenimentului, care a introdus în scenă magicieni, soliști, mascote vesele și venerabilul grup instrumental „Muzicuțele din Berceni”. Moș Crăciun avea să bucure copiii din Gruiu, apărând cu un mare sac de daruri.
Evenimentele au fost organizate de Consiliul Judetean Ilfov prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, în parteneriat cu Primăria comunei Gruiu.
Au fost prezenți la eveniment, primarul comunei Gruiu Ion Samoilă, șef birou cultură George Grigore de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, profesori, preoți și directori din localitate. Crăciun fericit tuturor!