Luni, pe 06.06.2022, a avut loc faza județeană a concursul cu tematică de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața”, la nivelul municipiului București și al județului Ilfov.
Începând cu ora 8:30, la Centrul de Pregătire al Pompierilor „General de Brigadă Corneliu Stoicheci”, echipele s-au aliniat la start. Acest concurs care are caracter educativ, tehnico-aplicativ și sportiv, este organizat distinct pe următoarele niveluri: ciclul gimnazial clasele V – VIII (băieți / mixt sau fete) și ciclul liceal clasele IX – XI (băieți / mixt sau fete). Fiecare echipă a fost formată din 4 elevi (3 concurenți, 1 rezervă) și conducătorul echipei (cadrul didactic coordonator).
13 echipaje din Capitală și 18 echipaje din județul Ilfov au depus toate eforturile pentru a fi cei mai buni la proba teoretică și la cele două probe practice ale concursului. Cu mult entuziasm și mari emoții, elevii din ciclul gimnazial și liceal, au depășit fiecare obstacol, la final, clasamentul fiind următorul:
* Pentru Municipiul București:
Ciclul gimnazial:
Premiul I Școala Gimnazială Cezar Bolliac, sector 3
Premul II Şcolii Gimnaziale cu clasele I-VIII, Nr. 39, sector 2
Premiul III Școala Gimnazială Al. I. Cuza, sector 3
Ciclul liceal:
Premiul I Colegiul Tehnic Energetic, sector 5
Premul II Colegiul National Victor Babes, sector 2
Premiul III Colegiu Național Iulia Hașdeu, sector 2
*Pentru Județul Ilfov:
Ciclul gimnazial:
Premiul I Școala Gimnazială nr. 2,oraș Voluntari
Premul II Școala Gimnazială nr. 1,comuna Dascălu
Premiul III Little London International Academy, oraș Voluntari
Ciclul liceal:
Premiul I Liceul Teoretic Traian Lalescu, comuna Brănești
Premul II Liceul Teoretic Pamfil Șeicaru, comuna Ciorogârla
Premiul III Liceul Teoretic Alexandru Rosetti, comuna Vidra.
Echipele meritorii, care au trecut linia de final, au primit premii consistente din partea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, condus de către Director Alexandrina Niță, constând în diplome, medalii, cupe și rechizite școlare, cărți și rucsacuri.
Parteneri în acest proiect au fost Consiliul Judetean Ilfov prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, Inspectoratul Școlar Județean Ilfov și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București – Ilfov.
Prefectul județului Ilfov, doamna Simona Neculae, a avut plăcerea să participe la festivitatea de premiere a câștigătorilor etapei județene a concursului cu tematică de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața”, transmițând următorul mesaj:
„Implicarea de care au dat dovadă copiii, cadrele didactice și organizatorii acestei competiții educative sunt remarcabile. Felicit toți participanții la acest concurs destinat să le formeze copiilor comportamentul adecvat în cazul iminenței producerii sau al apariției unei situații de urgență și să le dezvolte capacitatea de apreciere a factorilor de risc la care sunt expuși ei sau comunitatea din care fac parte. Nu în ultimul rând, implicarea în echipă a copiilor îi va învăța să își valorizeze relațiile interpresonale, să intervină responsabil atunci când apar situații critice și să își dezvolte spiritul de solidaritate pentru a deveni potențiali viitori salvatori”
Mulțumim dragilor elevi pentru participare, implicare și pentru faptul că au demonstrat că, indiferent de vârstă, pot fi adevărați salvatori. Felicitări tuturor participanților elevi, cadre didactice și organizatori!